عوامل موثر که از خرابی گیربکس اتوماتیک جلوگیری میکند
خرابی گیربکس اتوماتیک
۱.در حالت خلاص رانندگی نکنید
رانندگی در حالت خلاص در سراشیبی باعث کاهش مصرف سوخت شما نمیشود.خودروهای اتوماتیک پیشرفته آنقدر هوشمند هستند که در سرازیری سوخت رسانی را به موتور کمتر میکنند و خود موجب کاهش مصرف سوخت میشوند.
۲.هنگام گاز دادن (drive ) را انتخاب نکنید
در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنید.نگهداشتن پدال گاز در وضعیت خلاص و سپس انتخاب D برای راه افتادن میتواند خسارت و آسیب جبرانناپذیری به گیربکس اتوماتیک خودروی شما وارد نماید.
۳.در زمان حرکت حالت گیربکس را عوض نکنید
از تعویض گیربکس (P,R,N,D) در حین حرکت خودداری کنید.عمل مکانیکی تعویض حالتهای مختلف گیربکس اتوماتیک، با کمک تعدادی کلاچ و نوار قرارگرفته درون گیربکس صورت میگیرد.
این کلاچها و نوارها دارای موادی هستند که با ایجاد اصطکاک عمل تعویض حالت دنده را میسر میسازند. درصورتیکه همواره پیش از تعویض حالت دنده، کاملاً به حالت سکون درآمده و ترمز را فشار دهید؛ بدون تردید این مکانیسم از اتومبیل شما بیشتر عمر خواهد کرد.
۴.حالت پارک را قبل از توقف کامل درگیر نکنید
قبل از توقف کامل خودرو، حالت ( p) را درگیر نکنید، اکثر خودروهای گیربکس اتوماتیک جدید به شما اجازهی انتخاب وضعیت پارک را در حال حرکت نمیدهند.
۵.روغن گیربکس را در فواصل معین چک کنید
روغن گیربکس باید به رنگ قرمز روشن بوده و علاوه بر شفاف بودن، نباید بوی بدی بدهد. اگر روغن کدر بوده، تیره رنگ باشد یا بوی گندیدگی بدهد.
از نوع روغن مطابق با گیربکس خودرویتان استفاده کنید. اجزا و متعلقات داخلی گیربکس اتوماتیک در زمان استفاده به دمای بسیار بالایی می رسند و در صورت کافی نبودن روغن، عدم تعویض و ریختن روغن اشتباه؛ احتمال وارد شدن آسیب جدی به مکانیزم آن وجود دارد.