هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک
هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک
تعمیر گیربکس اتوماتیک با توجه به نوع گیربکس به کار رفته و تعمیراتی که نیاز دارد متفاوت است به همین دلیل هزینه ی اصلی تعمیرات گیربکس پس از بررسی دقیق میزان آسیب وارد شده به گیربکس توسط افراد متخصص تعیین می شود.
هنگام خرید خودرو به احتمال زیاد به دنبال خودرویی هستید که خراب نشود و هزینه تعمیر و نگهداری شما حداقل باشد. با این حال، این همیشه چیزی نیست که بتوانید قبل از خرید از آن آگاه باشید. به طور کلی تعمیر مشکلات گیربکس قیمت بالایی دارند.هزینه متوسط تعویض گیربکس می تواند حدود 2600 دلار باشد، اما از 1800 تا 3400 دلار متغیر است. هزینه تعمیرات کمی کمتر است و به طور متوسط 900 دلار است، اما بسته به مشکل ممکن است از 300 تا 1500 دلار باشد. به عنوان مثال، کلاچ ها ممکن است حدود 1150 دلار قیمت داشته باشند، در حالی که هزینه تعمیر گیربکس دمیده شده عمده می تواند به راحتی از 1000 دلار تا 2000 دلار فقط برای ساعات کار تعویض گیربکس باشد.
نشانه های خرابی گیربکس اتوماتیک
بررسی چراغ های موتور: اگرچه ممکن است این چراغ به طور خاص به شما نشان ندهد که مشکل گیربکس دارید، اما می تواند به شما نشان دهد که مشکلی وجود دارد. اگرچه ممکن است به معنای هر چیزی باشد، حتی یک سنسور جریان هوا معیوب، یا مشکل با شمع های جرقه شما، ممکن است تنها نشانه ای باشد که شما از مشکل دارید.
لغزش چرخ دنده ها: زمانی که چرخ دنده های شما لیز می خورند این یک مشکل بزرگ است. این یکی از مهمترین کارهای انتقال است. هنگامی که گیربکس شما از کار می افتد، می تواند به آن اجازه دهد تا به حالت خنثی برود و به شدت بر توانایی شما در کنترل شتاب تأثیر بگذارد. حتی ممکن است ماشین شما احساس کند که برای حرکت به فشار نیاز دارد. اگرچه این چیزی نیست که لزوماً آن را ببینید، اما چیزی است که می توانید احساس کنید و باید از آن آگاه باشید. هزینه تعمیر لغزش گیربکس نیز می تواند گران باشد، بنابراین هزینه تعمیر گیربکس لغزش چقدر است؟
نشتی روغن: هرگز نباید به وضوح مایعات از ماشین شما نشت کند. اگر این اتفاق بیفتد به این معنی است که مشکلی وجود دارد. مایع انتقال معمولا قرمز است و بوی شیرینی دارد. اگر نشتی داشته باشد معمولاً از وسط ماشین است. این ممکن است به دلیل مشکل در مهر و موم یا واشر باشد، اما همچنین ممکن است یک ترک در ظرف گیربکس شما یا محفظه زنگ آسیب دیده باشد. همیشه خوب است که این را بررسی کنید.
انتقال ضعیف: از آنجایی که دندههای خودروی شما همیشه در حال تعویض هستند، افزایش تصادفی قدرت یا صداهای ساییدن ممکن است نشانهای از مشکل بودن گیربکس باشد. اگر احساس می کنید ماشین شما دارای مقاومت است، تقریباً انگار به یک سیم بانجی متصل است، پس باید ماشین خود را بررسی کنید. هر نوع لغزش، ساییدن یا پریدن در حین شتاب یک مشکل انتقال است.
هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک در حال حاضر با توجه به نوع گیربکس و نوع خودر متفاوت است و در سال های اخیر به دلیل تحریم های ایجاد شده هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک نسبت به گذشته افزایش زیادی داشته است.
گیربکسها از اصلی ترین اجزای سیستم انتقال قدرت یک خودرو هستند که اگر وظیفه ی خود را به درستی انجام ندهند عملکرد خودرو دچار اختلال خواهد شد.
اگر به موقع متوجه ایراد گیربکس شوید،هزینه تعمیرآن بسیار اندک خواهد بود،ولی اگر دیر متوجه ایراد گیربکس وسیله نقلیه خود شوید و به متخصصین گیربکس مراجعه نکنید،احتمال قوی گیربکس شما با مشکلات عدیده ایی روبه رو خواهد شد که تعمیر آن برای شما هزینه هنگفتی خواهد داشت.
در این مقاله از سایت تعمیر گیربکس نامبروان سعی داریم شما را با ایرادات رایج گیربکس آشنا سازیم و هزینه ی هرکدام از ایرادات گیربکس را به طور تقریبی به اطلاع شما برسانیم.
با ساختمان داخلی گیربکس ها آشنا شویم
اولین مرحله برای تشخیص و شناسایی ایراد های یک سیستم همیشه آشنایی با اجزای داخلی آن سیستم است.
مشخصا وقتی ندانیم اجزای ساختمان داخلی گیربکس چیست، و اصلا گیربکس در خودروی شما چه فعالیتی انجام می دهد، در نتیجه نمی توانیم به ایرادات آن علم پیدا کنیم.
عموما گیربکس ها را به دو دسته تقسیم میکنیم که اجزای داخلی هر دسته با دسته دیگر متفاوت است، در ادامه ی این مقاله نامبروان شما را با این دسته ها آشنا می کند.
ساختمان داخلی گیربکس (دستی)
اولین سیستم طراحی شده در صنعت خودروسازی در جهان گیربکس های دستی بود،که با گذشت زمان این سیستم روز به روز کامل و کاملتر شد تا به شکل امروزی خود در آماده است.
فولاد و چودن جنس جعبه دنده های اصلی است و اجزای داخلی آن ها یک محور چرخ دنده مرکزی به همراه تعدادی چرخ دنده دیگر است که انتقال قدرت از موتور ماشین به چرخ های آن وظیفه ایست که بر عهده آن هاست.
در گیربکس های دستی، تعویض دنده به کمک دسته دنده و کلاچ انجام میشود.
لازم به ذکر است به علت اینکه گیربکس ها سیستمی هیدرولیک دارند به همین خاطر برای روان سازی قطعات گیربکس آن و جلوگیری از ضربه خوردن قطعات گیربکس و خوردگی و از بین رفتن اجزای آن و بهبود یافتن نحوه فعالیت گیربکس می بایست از روغن گیربکس در داخل آن ها استفاده کرد.
گیربکس های دستی بخاطر سادگی اجزا هزینه تعمیر به نسبت کمتری از هزینه تعمیر گیربکس های اتوماتیک دارد.
ساختمان داخلی گیربکس (اتوماتیک)
ساختمان داخلی گیربکس های اتوماتیک پیچیده تر از ساختمان داخلی گیربکس های دستی است، در گیربکس های اتومات در حقیقت تعویض دنده توسط یه مغز متفکر داخلی انجام میشود.
که با تجزیه و تحلیل قدرت موتور و سرعت ماشین به صورت خودکار عملیات تعویض دنده را انجام می دهد، این امر به راننده اتومبیل کمک می کنند تا را آرامش خاطر بیشتری رانندگی کند.
سیستم گیربکس اتومات امروزه مورد استفاده اغلب خودروساز های مطرح دنیاست.
و اما اجزای اصلی یک گیربکس اتومات شامل: چرخ دندنه های ارتباط دهنده گیربکس با چرخ های اتومبیل، مبدل گشتاور، پمپ روغن، سنسور داخلی، و کامپیوتر کنترل کننده گیربکس می باشد.
اما نکته ی قابل توجه این است که در برخی از گیربکس های اتومات گاهی از دو گشتاور استفاده میشود،که دلیل این کار دنده دهی سریعتر و بهتر است.
گیربکس های اتومات بخاطر پیچیدگی و حساسیتی که دارند و بخاطر اینکه نیاز به زمان بیشتری برای تعمیر دارند غالبا از هزینه تعمیر بیشتری نسبت به گیربکس های دستی برخوردار میشوند.
عیب یابی و هزینه تعمیر گیربکس
الان که با اجزای داخلی گیربکس آشنایی نسبی پیدا کردیم مسلما عیب یابی آنها ساده تر خواهد بود، در ادامه بحث به بررسی ایراد هایی که امکان روبه رویی با آنها زیاد است می پردازیم.
برای اینکار به طور مجزا هر دو سیستم گیربکس ها اعم از دستی و اتوماتیک را مورد بررسی قرار می دهیم.
گیربکس های دستی و هزینه تعمیر آنها
خرابی صفحه کلاچ، خرابی سر دنده ها یا چرخ دنده ها از جمله مشکلاتی است که ممکن است یک گیربکس دستی به آن دچار شود.
همانطور که قبلا گفتیم ساختمان گیربکس های دستی از اجزای ساده تری تشکیل شده است و به همین خاطر هزینه تعمیر آنها نسبت به هزینه تعمیر گیربکس های اتوماتیک که از اجزای پیچیده تری تشکیل شده است، کمتر خواهد بود.
اگرچه به علت راحتی گیربکس های اتوماتیک رغبت راننده ها با توجه به مشکل بودن رانندگی با آنها به این نوع گیربکس بیشتر است.
اما اگر شما صاحب خودرویی هستید که گیربکس آن دستی است و احساس می کنید تعویض دنده به سختی انجام می شود یا احساستان این است که کلاچ تان سریع ول میکند، نشانه ایی برای ایراد در گیربکستان به چشم میخورد،
پس بی درنگ بدون در نظر گرفتن هزینه تعمیرات به تعمیرکار مراجعه کنید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک و هزینه های آن
برای بررسی کردن هزینه های تعمیرات یک گیربکس اتوماتیک می بایست آن را به دسته های مختلف تقسیم کنیم ، در اینجا به طور خلاصه به آنها اشاره میکنیم.
تعویض روغن گیربکس
تعویض روغن برای یک گیربکس البته که ایراد به حساب نمی آید.
اما اگر به موقع تعویض نشود می تواند مشکل ساز شود.برای همین آن را یکی از مهمترین زیر مجموعه ها در مسائل تعمیرات گیربکس می باشد.
گیر بکس های اتومات تقه می زنند
در مواقعی که گیر بکس ها خراب می شوند.
اصطلاحی به نام تقه زنی گیر بکس یا تقه زدن وجود دارد.
وقتی ساختمان داخلی گیر بکس ها خراب یا با مشکل مواجه می شود.
اتفاقی که برای خودرو می افتد جا نخوردن دنده و الکی گاز خوردن ماشین است در این مواقع سر نشینان احساس می کنند ضربه به ماشین وارد شده ، این تقه زدن ها نشان از خرابی گیر بکس ماشین است در این موقع باید هر چه سریع تر به تعمیر کار مراجعه کرد.
تعویض کردن فیلتر گیربکس
تعمیر گیر بکس هزینه ی زیادی ندارد و خیلی ارزان است ولی همین هزینه ی ارزان می تواند جلوی خیلی از اتفاق ها را بگیرد.
به همان صورت که گفته شده است می توان با روان سازی و استفاده کردن روغن های مخصوص برای داخل آن استفاده کرد. وظیفه ی ساختمان های گیر بکس، پالایش روغن ها و جدا سازی نا خالصی ها است.